Salgsledelse

For at styrke jeres salgsledelse er det afgørende at opnå en dybere forståelse for psykologien bag både at være sælger og salgsleder. Vores programmer, 'Følelser til Salg' og 'Mental Salgsparathed', er effektive og dokumenterede metoder til at løfte salgsledelsen på.

Ingen mulighed for lyd? Her kan du læse indholdet fra videoen:

Det som jeg har specialiseret mig i, og jeg gerne vil ud og hjælpe med, det er jo både nogle værktøjer, det kan vi i form af at styre salget, følge op på sælgerne og rapportering, samtaler og så videre, og måske allermest for mit vedkommende, er det jo at styre hele det psykologiske spil i at arbejde med sælgere, som har ups and downs, og nogen som man ansætter, som man tror kunne bliver nogen stjerner, og så går det ikke helt som man havde forventet og så videre. Hvordan får du startet en god sælger op, som er på vej ned af bakke? Hvordan får du skudt en i gang, som ikke er kommet ordentligt i gang og det her? Og for mig er der meget mere psykologi i det end der er værktøjer, men nogen gange er det værktøjerne der skal til, og så skal vi selvfølgelig have dem klar og parate også. Så hvordan er fordelingen i forhold til når du er ude at lave salgsledelse, så er der vel en del som du siger motivation inde over omkring psykologi og så noget omkring salg og follow up og så videre, hvordan er fordelingen, hvad oplever du sådan at størstedelen af virksomheder der kontakter dig, hvad oplever du, at de ligesom har størst behov for? Altså for det første er de meget i tvivl selv tit, så vi er nødt til at starte med at finde ud af det, fordi jeg ved det jo heller ikke på forhånd, men det vi havner i, faktisk rigtig ofte, det er fifty-fifty – at det skal være en blanding af det at håndtere mennesket bag sælgeren og psykologien og lede den del  og så værktøjer og styringsværktøjer og så videre. Og så er der fra virksomhed til virksomhed, alt efter deres historik, deres erfaring, hvad de har været igennem før, og hvordan de performer, så tipper den lidt til værktøjssiden nogen gange, og lidt til psykologisiden andre gange.

Hvordan træner du de her ledere i at blive bedre til at motivere for eksempel medarbejdere? Hvad er det for nogen typiske ting du gør der? Altså det første jeg har fat i det er jo og hjælpe dem med at finde ud af, hvordan får du dine sælgere til at anerkende deres barrierer og deres udfordringer, fordi hvis vi ikke får en anerkendelse på plads hos sælgerne, så kan det være rigtig svært og arbejde videre med. Det er også nogen gange sådan at det første jeg laver, det er at få salgslederen selv til at anerkende de udfordringer, som de har som salgsleder, så anerkendelse er nummer et, og når vi så har åbent og ærligt, det er det her vi skal blive bedre til, og det synes vi selv, så er der også en motivation for at lære og så er det det at få bygget et fokuseret læringsforløb . Jeg kan godt lide at arbejde med tre måske nogle gange seks måneders handlingsplaner, meget konkrete som konstant bliver fulgt op i – bliver det bedre? Kan vi se det på salget? Kan vi mærke det selv, at jeg føler jeg bliver bedre til det her?

Det som jeg får allerbedst feedback på, og det er også fordi det nok er mit speciale, det er at jeg kommer med noget ny indsigt i, hvad er det der sker inde i sælgernes hoveder, for der sidder mange slagschefer, og noget af det første de spørger mig om det er, hvordan fanden kan det være de ikke overholder de aftaler vi har, eller hvordan kan det være at de går i stå, eller hvordan det være at det ikke går bedre? Og det spørgsmål kan jeg hjælpe med at besvare. Fedt, super spændende.

NAVIGATION